Lesebriller og forskjellig styrke.                              
 
Omtrent 65-70% av alle over 40 lider av presbyopi? De fleste over 50 trenger hjelp av lesebriller å lese.

Presbyopi betyr at det er vanskelig å lese på nært hold, men det fortsatt ser bra ut på avstand. Våre øyne er bare eldre og den myke linsen i øyet blir hardere og mindre elastisk, mens rundt øyet musklene blir mindre fleksible.

Informasjon om Presbyopi - Presbyopi (latin)
Med økende alder, for de fleste av 40-45 år, begynner man å merke at det blir stadig vanskeligere å se komfortabelt på nært hold. Det må bli stadig holde avisen lenger unna, og noen ganger armene er ikke helt nok. Alle mennesker vil etter hvert utvikle presbyopi, presbyopi. Dette er fordi øyets linse herder med tiden. Øyet kan ikke lenger plass, dvs.. linsen tykkelse kan ikke endres for å justere øyet til visjon på ulike avstander. For en normal-seende person, betyr dette at øyet kan ikke lenger fokusere på nært hold mens den andre siden, ser bra ut på avstand.

For å kompensere for dette bruker lesebriller for å se på nært hold. Jo eldre du er, er de sterkere lesebriller vanligvis kreves. Testingen av lesebriller, er det svært viktig at du selv føler deg etter å ha vist avstanden som føles mest behagelig. Dersom brillene blir for sterk, er du tvunget til å holde avisen, boken eller manuell arbeidskraft ubehagelig nær øynene.

Høyre styrke
Lesebriller er utviklet for å gi fokus til en bestemt distanse. Det er flere situasjoner når vi er presbyopi trenger lesebriller. Hva vi skal lese eller se, er ofte på ulike avstander som krever annen styrke lesebriller. Nedenfor beskriver vi tre ulike situasjoner. Vårt eksempel bør ses som retningslinjer, og det er alltid best å prøve ut ting selv. Den gode tingen er at uansett hva styrke du kommer til, er at ingen øyne vil bli skadet dersom det ville ha vært galt.

Avlesningen er ca 35-40 cm når du leser bøker. Prøv denne avstanden for å se styrken som gir best klarhet. For eksempel, + 2.0

Hvis du sitter ved datamaskinen lese avstanden er ca 60 cm. Dette betyr at du trenger å miste styrke sammenlignet med de ovennevnte. Det pleier å være moderat med styrke + 1,50.

Les rekkevidde når du arbeider med presisjonsarbeid er ofte mindre enn 30 cm som betyr at du kanskje må gå opp i styrke med en dipotri eller mer. I eksempel denne styrken + 3,00.

Den første lesebriller
Hvis det er første gang å kjøpe lesebriller, så det har en tendens til å være bra å begynne med styrke + 1.00 (Med mindre du ventet for lenge etter at folk begynte å se dårlig).

Bruk tabellen til høyre for å se om styrken du trenger. Du kan også laste ned vår enkle synsundersøkelse.

Se alle modeller her
 

 

 

 

 

 

 

       
 esigner lesebriller fra Coloray. Høy kvalitet og lav pris. Kjøp direkte fra vår nettbutikk

Lesebriller, billige lesebriller, stilig lesebriller, stilige briller, designer briller, lesebriller Kjøpe
Runde lesebriller, kjøpe briller, lesebriller online, lesebriller online